fredag, juni 02, 2006

Ytterligare ett bevis på att facket överlevt sig själv!

PRESSMEDDELANDE
CENTERPARTIETS UNGDOMSFÖRBUND
2006-06-02


Byggnads - Go home!


Henrik Gustavsson i Linköping driver ett litet byggföretag. Han och hans anställda ville undvika att jobba på ackord och skrev därför inte på Byggnads kollektivavtal. Istället gav han sina fyra anställda bättre löner och försäkringar. Nu hotar facket med blockad.
CUF är i grunden positiva till facklig anslutning. Dock är det rättsvidrigt att människor omfattas av avtal de inte själva valt att ansluta sig till och att företag sätts i konkurs för att de vägrar teckna avtal som många gånger är sämre än de egna.
- De centrala, näst intill, heliga kollektivavtalen har spelat ut sin roll. Det är dags att fokusera på den enskilde arbetatagaren, lokala förhandingar och avtal istället för att rekrytera nya medlemmar till Byggnads, säger Annie Johansson, vice förbundsordförande CUF.
-Byggnads handlande är vansinnigt! Ingen på arbetsplatsen vill ha kollektivavtal och det ska de tydligen straffas för, menar Annie Johansson.
- Ombudsmannen på Byggnads påstår att detta är en rättvisefråga. Är det rättvisa att alla ska ha det lika dåligt? Det är en sjuk inställning när företagare är en bristvara. Facken har slutat bry sig om arbetstagarens situation och arbetar nu enbart med att få med alla på samma janteinspirerande avtal, avslutar Annie Johansson.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home