tisdag, maj 30, 2006

Beklagligt med värmullsåsen

Idag ställde sig KSAU(kommunstyrelsens arbetsutskott) i Hagfors kommun bakom ett återköp av värmullsåsens slalomanläggning. Vi i centerpartiet är emot återköpet men verkar vara ensamma om den åsikten. Synd. Synd framför allt för att vi är av övertygelsen att det kommer att bli en dyr affär för kommunen, köpeskillingen är bara en liten del av vad kalaset kommer att kosta. Ska man starta upp driften kommer det behöva investeras en ansenlig summa pengar, och även då är det osäkert om driften går ihop sig. Förlustverksamheter är det sista som kommunen är i behov av.

Privata aktörer har inte klarat att driva backen med vinst, inte heller kommunen när vi ägde den. Jag tyder det som att det inte finns underlag för en slalombacke i Hagfors. Det som det inte finns underlag för att driva ska heller inte drivas. Ibland lägger lanthandlare ner på grund av att underlaget inte räcker till. Undrar om förespråkarna tycker att kommunen ska gå in och köpa de affärer som inte går ihop sig bara för att det en gång funnits en affär och ska alltid finnas.

Jag upplever att vi kommit en bra bit på vägen i att kapa kostnader, jobba mot nyckeltal osv. Vi måste i första hand få pengarna att räcka till kärnverksamheten, den vi enligt lag är skyldig att upprätthålla, hit hör inte en slalombacke.

3 Kommentarer:

  • Håller i stort med att Kommunen inte ska "driva" ngt. med förlust. Men man måste ju också se på andra fördelar det kan ge. Tex. ett ställe för ungdom (och andra) att vara på och ha en vettig fritidssysselsättning. Idrott är bra för hälsan vilket ger andra vinster (påstås det!) på samhället.

    Av Anonymous Anonym, vid 6:11 em  

  • Visst är det så. Dock måste kommunen inse sina begränsningar, och i detta fall tycker jag inte att det eventuella fördelarna uppväger den stora kostnaden.

    Av Blogger Lars Nyborg, vid 9:44 em  

  • Har kollat lite andra anläggningar. Det som saknas är visst stugor där gästerna får bo i..Skulle gärna vintersemestra på Värmullsåsesn om jag hade möjlighet att övervintra nära backen..Vill inte köra bil efter att jag druckit på afterski. Anser för övrigt att lite satsningar kan ge stora resultat. Man kanske kan låta privatpersoner köpa marken runtom och bygga stugor och dylikt?

    Av Anonymous Anonym, vid 10:09 em  

Skicka en kommentar

<< Home