tisdag, mars 28, 2006

Lillhem i fara?

Läste i dagens värmlands folkblad en artikel om konsum värmland. Mycket verkade gå bra för koncernen men det var en liten liten faktaruta som satte skräck i mig. Det var en handfull butiker som räknades upp som "sorgebarn" dvs butiker där lönsamheten inte var tillfredställande. Sunnemos konsum butik, Lillhem var bland dem. Attans. Jag skulle tro att det muttras runt köksborden här i socknen nu och man säger: nu lägger de väl ner snart, sen har vi ingen affär.

Det kan mycket väl bli så, om inte vi Sunnmoinger reagerar. Vi ska inte reagera genom att kräva att KF värmland ska acceptera dålig lönsamhet eller rent av minusresultat, nej vi ska öka inköpen på hemmaplan. Ingen annan kommer att åka hit och handla vilket betyder att det är upp till oss själva om vi vill ha kvar vår lanthandel. Jag tror att om Sunnemos innevånare visade större solidaritet gentemot affären och handlade i större utsträckning där skulle affärens fortlevnad vara säkerställd. Kommunen satsar 14 miljoner kronor på att bygga ut skolan i Sunnemo, nya atraktiva tomter planeras för att kommunen ska kunna använda Sunnemo som skyltfönster för att locka nya kommuninnevånare. Alla tror på oss och vår bygd men vi måste själva våga, satsa och tro på framtiden för att kunna möta den. Vi kan i alla fall börja med att rädda vår affär.

1 Kommentarer:

  • Det vore mycket sorgligt om konsumbutiken lades ner. Dessvärre är ju utbudet i affären mycket litet. Skulle tro att köptrogenheten skulle bli lite bättre med ett större sortiment. Å andra sidan får man ju inte in så mycket mer på den lilla ytan. Den enda lösningen ligger i den bistra sanningen är att det måste handlas mer på Lillhem. De flesta sunnemoingar jobbar ju i Hagfors, Munkfors, Karlstad osv. Då är det lätt hänt att man handlar på sig det man behöver innan man åker hem för kvällen. Men spara gärna några mjölklitrar, limpor och köttbullar till Lillehem istället för att handla dessa i t ex Hagfors.

    Sunnemoingar är faktiskt lite kända för att inte ge sig i första taget. Bevisa det och gör allt för att rädda ortens enda butik!

    Hälsningar
    Urban Lavén
    Sunnemoing i förskingringen.

    Av Anonymous Anonym, vid 5:37 em  

Skicka en kommentar

<< Home