lördag, mars 11, 2006

Ledarskribentskurs

Jag befinner mig på en mycket intressant kurs, som syftar till att jag ska lära mig att skriva lite bättre. så här skulle en ledare se ut i morgon om jag fick skriva den:




Läs på om liberalismen folkpartiet

Det är ett underligt budskap som folkpartiet sänder till väljarkåren, när man nu förhandlat bakom ryggen på allianskollegorna, med socialdemokraterna. Folkpartiet har kommit överens med regeringen om att införa hemlig rumsavlyssning.

Lars Lejonborg, partiledare för folkpartiet, försökte inför allianskonventet att axla rollen som lagledare för de borgerliga Han kom med förslag om gemensamma listor och utökat samarbete. Förslagen föll inte i god jord hos allianskollegorna men folkpartiet gav sken av att värna sammanhållningen i alliansen. Enighetens betydelse har man nu lagt åt sidan, åtminstone sänder man den signalen till väljarna.

Det gemensamma förslaget om buggning som man nu presenterar skiljer sig förvisso på flera punkter från ursprungsförslaget, som mött hård kritik från bland annat lagrådet.
I det nya förslaget utesluts en hel rad lokaler från buggning bland annat redaktioner, advokatkontor, läkarmottagningar och lokaler där själavård förekommer. Det nya förslaget är förvisso bättre än ursprungsförslaget men för den delen inte försvarbart.

Buggning är den mest integritetskränkande spaningsmetod som finns, och förslaget kunde ha stoppats om inte folkpartiet agerat stödkrycka åt minoritetsregeringen. Det är minst sagt underligt att det liberala folkpartiet inte ställer sig på den enskilde människans sida i kampen mot storebrorssamhället.

Lars Lejonborgs parti kommer nu få interna stridigheter, Luf:s förbundsordförande Fredrik Malm är hård i sin kritik, likaså många av de folkpartistiska riksdagsledamöterna. Förhoppningsvis läser Lejonborg på sin ideologiska historia, begrundar sin uppgörelse samt återgår till den sammanhållna bilden han förmedlade för ett par veckor sedan.

1 Kommentarer:

  • Klockrent!

    Kul att börjat blogga också! Welcome to Das Life,

    :-)

    Av Blogger Annie, vid 10:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home