onsdag, maj 23, 2007

Rätt kurs men för låg hastighet

I måndags skrev den tidigare centerministern Börje Hörnlund en minst sagt allianskritisk artikel i DN. Förvisso är det inget nytt, eller för den delen farligt, att det finns centerpartister som inte riktigt gillar Regeringens politik. Alla Regeringar har inom de egna leden haft kritiker. Där Hörnlund anser sig oroad finns det dock från min sida föga förståelse.

Börje Hörnlund är missnöjd med den förda fördelningspolitiken, vad han glömmer är att de stora skillnaderna i dagens Sverige är mellan de arbetslösa och dem som har arbete. Således är alliansen jobbskaparpolitik helt rätt ur ett nyanserat fördelningspolitiskt perspektiv. Samma sak gäller hans i frågasättande angående fastighetsskatten. Denna skatt är och har varit omoralisk. Den har dessutom inte tagit någon hänsyn till fastighetsägarnas inkomster vilket i sig är förödande ur just fördelningspolitisk synvinkel.

Skulle jag rikta kritik mot alliansen efter den korta regeringstiden så skulle jag kritisera att skatterna inte sänkts nog mycket och nog fort. Att regler och avgifter inte sänkts tillräckligt mycket och tillräckligt fort. Så enligt mitt sätt att se det så är kursen rätt men hastigheten för låg. Go Maud!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home