torsdag, mars 08, 2007

Klimathotet oroar ej

Läste i dag om en opinionsundersökning i Svd om EU medborgarnas rädsla för klimathotet. Det visade sig att svenskarna inte är speciellt oroliga, endast 30 procent är mycket oroliga vilket kan jämföras med att 70 procent av spanjorerna känner samma oro.

Varför är det så? Jag brukar säga att man ska inte vara någon domedagsprofet utan försöka se möjligheter i stället, jag träffade på en som drog detta till sin spets förra veckan. Han är lantbrukare på västkusten och uttryckte sig som så här: varför ängslas? Om 50 år kommer Sverige att vara det bördigaste landet i världen, och det blir ju lovande för mina barn. Skulle så inte bli fallet så kommer västkusten att motsvara dagens spanska riviera, så då är det bara att sälja sommarstugstomter. Prata om att se fördelar i allt.

Vad jag menar med detta är givetvis inte att vi ska strunta i miljöhoten, snarare ska vi göra allt som står i vår makt för att minska vår påfrestan på moder jord. Dock finns det ingen mening i att redan nu beställa begravningsplats och ge upp. Morgondagen är vår och den blir till vad vi gör den.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home