fredag, augusti 31, 2007

Stämma

Nu är jag på plats på centerstämman i Kalmar. I går satt jag mest i kommittéarbete och det var intressant. Givande och bra diskussioner som kommer att fortsätta att debatteras här under dagen. I gårkväll var det självaste stämmoinvigningen pampigt och sedvanligt, om än med en modern touch.
Just nu är det välfärd som diskuteras och mest utrymme ges frågan om sänkning eller ej av alkoholskatten. Själv anser jag att det vore synd om stämman ändrade riktning och ställde sig negativ till alkoholskattesänkning. Ölet flödar över sundet och endast en prissänkning i Sverige kan få bukt med det.

Etiketter: ,

11 Kommentarer:

  • håller med

    Av Anonymous Anonym, vid 9:42 em  

  • Varför överge en lyckad svensk alkoholpolitik som bygger på höga priser och begränsad tillgänglighet?
    Vetenskapliga data ger belägg för den modellen. Lars, vet du hur mycket pengar och lidande som alkoholen orsakar? Titta på Finland vad som hände när spritskatten sänktes. Nu höjer man igen.

    Av Anonymous Anonym, vid 11:03 em  

  • Att kalla dagens alkoholpolitik för lyckad är verklighetsfrämmande. Du liksom jag vet att det finns tyskimporterad öl att köpa i vart och vartannat garage. Minderåriga har bevisligen mycket lätt att få tag på alkohol. Att begränsa tillgängligheten via prisinstrumentet fungerade visserligen innan EU och den fria rörligheten, men i dag ser det annorlunda ut. Och Mikael, jag behöver knappast någon upplysning om vilket lidande och vilka kostnader som alkoholen medför, det har jag fått erfara på nära håll.

    Av Blogger Lars Nyborg, vid 8:49 fm  

  • Vilket resonemang du för! Menar du verkligen att alkoholpolitiken inte har fungerat? Lars, ta reda på fakta. Jag kan med gott samvete påstå att jag har mycket goda kunskaper i ämnet.
    Menar du att vi ska ge upp kampen mot droger (alkohol)? Bara för att importen ökar. Då kan vi väl också ge upp narkotika bekämpningen också! Jag syftade absolut inte på dina personliga erfarenheter men som det ser ut idag är de flesta beröda på något sätt. Tyvärr har du och jag helt olika uppfattning i denna fråga.
    MVH
    Mikael

    Av Anonymous Anonym, vid 9:16 em  

  • Jo jag anser att alkoholpolitiken har fungerat, men inte sedan införseln släpptes mer eller mindre fri. Men jag, liksom du?, ser de stora vinsterna med EU-samarbetet och med den fria rörligheten att jag väljer att anpassa mig till den rådande situationen. Alternativet, vilket jag ställer mig frågande till om du Mikael förespråkar, vore ju att lämna EU och återupprätta tullarna. Åtminstone jag anser inte den vägen önskvärd.
    Även om jag vill sänka alkoholskatten så ställer jag mig positiv till en restriktiv alkoholpolitik i övrigt, dvs. hög åldersgräns för inköp av alkohol och jag vill se försäljningen under kontrollerade former. Jag anser att det blir haltande att jämföra alkohol och narkotika. Detta pga 1) Samhället tolererar genom lagstiftningen alkohol, men inte narkotika. 2) Att ha nolltolerans mot olagliga droger(narkotika) kan inte jämföras med att via skatter och utbudsrestriktioner kontrollera de lagliga drogerna (tex. alkohol och tobak).

    Problemen med alkoholen kvarstår och de växer för var dag. Jag vill sänka skatten för att styra över handlandet så att det sker på hemmaplan och under kontrollerade former (systembolaget). Vad vill du, Mikael?

    Av Blogger Lars Nyborg, vid 9:55 em  

  • Jag är positiv till EU och gemensam valuta. Dock finns det bieffekter med EU speciellt i denna fråga. Problemet med ditt tänkt är att det inte fungerar i praktiken. Det visar erfarenheter från andra länder som har provat ex. Finland. Det finns ett tydligt samband mellan pris och efterfrågan. Du undrar vad jag vill, Lars? Behålla vår nuvarande kurs och försöka behålla eller utveckla begränsningar. Pris och tillgänglighet är de bästa metoderna på kort sikt att bekämpa för hög alkoholkonsumtion. På sikt måste vi jobba med attityder och värderingar osv.

    Av Anonymous Anonym, vid 10:30 em  

  • check this link, [URL=http://e--store.com/]gucci online store[/URL] to your friends NXVlquSN [URL=http://e--store.com/ ] http://e--store.com/ [/URL]

    Av Anonymous Anonym, vid 1:08 em  

  • must look at this [URL=http://jacket-dresses.net/]moncler jackets sale[/URL] with low price HGXQfnDy [URL=http://jacket-dresses.net/ ] http://jacket-dresses.net/ [/URL]

    Av Anonymous Anonym, vid 1:17 em  

  • you love this? kEYkXgwj [URL=http://www.gucci-outlet2013.net/]gucci wholesale[/URL] and check coupon code available GEQjBupy [URL=http://www.gucci-outlet2013.net/ ] http://www.gucci-outlet2013.net/ [/URL]

    Av Anonymous Anonym, vid 4:53 em  

  • get cheap NbwzscNu [URL=]burberry polo shirt[/URL] for more KIwsYTLm [URL= ] [/URL]

    Av Anonymous Anonym, vid 8:30 em  

  • buy a lSmrkcdM [URL=http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/]short ugg boots[/URL] suprisely fgaGwnhS [URL=http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/ ] http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/ [/URL]

    Av Anonymous Anonym, vid 10:40 fm  

Skicka en kommentar

<< Home