torsdag, augusti 23, 2007

Föga höger med monopol och censur

I dag har en bunt lokala kristdemokrater en debattartikel i SvD under rubriken "Rött kort för nya moderaterna". Artikelförfattarna anser att Reinfeldt och moderaterna lierat sig med socialdemokratisk politik i allt för många hänseenden. Tja visst har de rätt i det, men hur agerar det egna partiet?

Kristdemokraterna har gått och blivit alliansregeringens moraliserande bromskloss, som HT:s politiske redaktör Fredrik Jarl så fyndig kallade dem i dagens ledare. Tydligast har det visat sig de senaste dagarna på områdena spelmonopol och filmcensur. Det är inget fel i att de anser att det egna partiet bör inta högerflygeln i alliansen, men sätt då för guds i höjden fart! Vad kan vara mer socialistiskt än att vurma spelmonopol och filmcensur?

Två av de tolv artikelförfattarna är jag bekant med, Charlie Weimers och Peter Kullgren? Frågetecknet beror på att jag känner honom som Karlsson. De är två högermän i sann bemärkelse. Jag önskar dem all lycka i kampen för ett kd mer till höger samt, om de så tycker, ett mindre monopol- och censurkramande kristdemokratiskt parti.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home