söndag, april 23, 2006

Klokt förslag av Reinfeldt!

I går gick moderaterna ut och krävde slopad arbetsgivare avgift på tjänstejobb.

"– Sverige har en väldigt underutvecklad privat tjänstesektor. Det är därför vi tycker att vi måste driva på att det kommer nya jobb, säger Fredrik Reinfeldt. "

Jag håller med honom, dock kanske inte hela arbetsgivareavgiften ska slopas men hans andemening delar jag. Förslaget skulle enligt moderaternas egen beräkning kosta 6miljarder kronor per år. Kosta är egentligen fel ord för det kostar ingenting, dock uteblir statliga inkomster i storleksordningen 6 miljarder kronor. Moderaterna räknar med att detta tillsammans med övriga borgerliga förslag skulle skapa mellan 25 000 och 50 000 nya jobb, riktiga jobb.

Näringsminister Östros har givetvis invändningar. Östros menar att man inte kan genomföra dessa stora skattesänkningar. Frågan jag då ställer- är det inte nu i högkonjunkturens anda som staten borda använda överskottet i de offentliga finanserna till att sänka skatten och därigenom få fler riktiga jobb? Jobb som genererar skattepengar tillbaka! Jag tycker detta vore sundare än att spendera pengarna likt regeingen Persson på AMS- trams, som inte leder till något annat än en förstor kostym när lågkonjunkturen kommer!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home