tisdag, september 29, 2009

En ny årstid – huk er i bänkera!

För var dag som går så kommer det allt närmare; hösten. Även här nere i Skåne märks det nu tydligt av. Nätterna är kyliga, morgondiset påtagligt, luften är frisk och trädens löv blir allt vackrare.
Hösten för med sig en stillhet och ett lugn, samtidigt som man får dåligt samvete för allt man inte hann med under sommaren. Än finns dock någon vecka kvar för att hinna med det som aldrig blev gjort. Å andra sidan så är det snart älgjakt, och när den väl startat då hinner man inte med något mer det året...
Den senaste veckan har varit fylld av arbete och diverse utflykter. Jag har varit i Malmö på utbildning i ett par dagar, lett ett samtal om livet, om att njuta, att leva och att leva på riktigt under regnbågsveckan i Malmö. Varit i Stockholm på distriktsordförandekonferens samt suttit på redaktionen i Hässleholm så som sig bör en 8-12 timmar om dagen.
Men, snart är det som sagt älgjakt...Huk er i bänkera gôbber å kärringer fôr nu ladder han ôm!

Etiketter: ,

onsdag, september 09, 2009

Med Maos brillor

Forum för levande historia har producerat ett humoristiskt, och träffande, inlägg om ideologiska skygglappar och selektivt seende. Se Youtube-klippet här. Forum för levande historia står bakom flera intressanta och kvalitativa inlägg i berättelsen av världshistorien, bla Om detta må ni berätta.
Men man bör ändå vara skeptisk mot att en statlig myndighet skriver historien. Sydsvenskan skriver klokt om det i dagens huvudledare.

Etiketter: