måndag, oktober 30, 2006

Upp till kamp mot gråben

Landsbygdens folk har länge påtalat problemen med varg. Många är de människor som jag mött i vardagen som känner sig förfördelade, ignorerade samt uppgivna. Därför är det glädjande att den nya jordbruksministern, Eskil Erlandsson, vill agera. Till SVT:s rapport säger han vill ändra i jaktparagraf 28 och att han vill förenkla vargakten. Läs om det här. Bra av Eskil att han sänder de signalerna som gör att alla människor från de utsatta områdena som röstade borgerligt inte känner sig svikna. Bland lantbrukarna röstade över 90 procent på något av allianspartierna.

söndag, oktober 22, 2006

Omvänd magnet

Denna helg har också den ägnats åt älgjakt. Mitt personliga oflyt håller i sig, jag tycks fungera som en omvänd magnet i skogen. Med andra ord jag har inte sett tillstymmelse till älg. Dock har mera framgångsrika personer i jaktlaget skjutit tre stycken denna helg.

Det börjar att dra ihop sig till tenta nu igen. Till fredagen ska jag tenta i redovisning och veckan där på i marknadsföring. Detta innbär att jag nu borde, i stället för att blogga etc, sitta med näsan i böckerna och plugga för fulla muggar. Därför tror jag att det blir mycket bloggande under de två kommande veckorna och att dammsugaren kommer att nyttjas ovanligt mycket. Allt tycks vara roligare än att koncenterera sig på tentor.

fredag, oktober 13, 2006

Älgtider

Om någon undrar varför det låga tempot på bloggen så beror det på älgjakten. Jag har inte skjutit någon ännu, trots att det redan är fredag, men jag är inte besviken. I morgon smäller det!
Vi har skjutit 17 älgar i jaktlaget vilket får anses vara rätt hyfsat efter fem dagar. en 16 taggare och tre 14 taggare, inte illa så här långt söder ut i landet. Innan lördag och söndag är förbi ska det förhoppningsvis bli några till.

söndag, oktober 08, 2006

Eftervalskonferens

Jag sitter just nu på CUF:s eftervalskonferens i Haninge, Stockholm. Det är ett taggat gäng CUF:are som samlats. Att höra om alla framgångar som många unga kandidater lyckats med runt om i landet glädjer. Man märker att de är ungriga att nu ta tag i sina politiska roller och faktiskt andvända dem och göra skillnad. Men i morgon ska ett femtiotal glada valarbetare bytas mot stillheten, lugnet och spänningen i älgskogen. Klockan sju till morgonen samlas Sunnemo jaklag för att inleda denna års älgjakt. Huk er i bänkera gôbber å kärringer- för i môra ladder vi ôm bössera!

onsdag, oktober 04, 2006

Du får väll skaff dä en egen husvagn!

Många dagar rullar bara på, ibland lär man sig något nytt ibland inte. Jag hörde en sannhistoria här om dagen som var rätt kul: Några killar från Sunne var på semester, de bodde i husvagn. Utanför visade det sig att några tjejer från Säffle tältade. Enligt berättaren hade de unga damerna ett fördelaktigt utseende. En natt knackade det på killarna från Sunnes husvagnsdörr. Den ene av grabbarna grus går och öppnar. Där står en av Säffle tjejerna inlidad i sitt täcke och säger: det är så kallt och obekvämt i tältet, kan jag inte få komma in och sova hos er? Grabben fann sig snabbt i sitt svar: du får väll skaff dä en egen husvagn, sade han och stängde dörren. Hur högt i kurs han står hos de andra killarna som var med i husvagnen kan man bara spekulera i...

söndag, oktober 01, 2006

Första släppet

I dag är det den första oktober. För de flesta kanske detta var en söndag likt vilken som helst, så var det inte för mig. Första oktober innebär rådjursjakt! Jag drog i väg i morse, jag och kompisen Henrik skulle jaga. När jag färdats halvvägs, dvs Sunne, ringde Hanna och upplyste om att ammunitionen låg kvar hemma...Om jag haft ackord på svordommar då hade jag varit rik nu. Jaha det var bara att vända om, dagen blev, morgonens missöde tilltrots, trevlig med bra jakt. Jag har dessutom hört ett nytt citat från bibeln i dag, jag placerar det genast blande de bästa jag hört, det lyder: "Hellre en ren repubikan än en penningbesudalad farisé"