fredag, september 29, 2006

Hagfors- Årets företagarkommun

Min hem kommun, Hagfors, har utsetts till Sveriges bästa företagskommun. Detta enligt en undersökning som bland annat företagarna genomfört. Under sökningen bygger förvisso inte på företagsklimatet, utan på hur välmående företagen är. Företagen i Hagfors går helt enkelt bra, nämligen bäst i Sverige!

tisdag, september 26, 2006

Välkomna!

I dag tillkännagavs det att Bulgarien och Rumänien blir nya medlemsstater i den Europeiska Unionen. Visst finns det saker som de båda länderna ännu ej uppfyllt som krävs för fullt medlemskap, så som ett mer demokratiskt rättssystem med mera. Jag hoppas dock att både Bulgarien och Rumänien lägger på ett kol så de slipper sanktioner. Det viktiga, och för mig som Europa vän, är att EU växer. Att ytterligare hinder och barriärer rivs. Jag var för mindre än ett halvår sedan i Bulgarien då jag hälsade på Hagfors kommuns vänort, Balschick. De Bulgarer jag pratade med var förväntansfulla inför det stundande inträdet. De såg möjligheterna som öppenheten förde med sig. Ingen behövde övertyga de om att handeln är god och föder välstånd. Som Europé är jag glad över att våra nya medlemmar är positivt inställda till Europa och samarbete, långt från lika kritiska och bakåtsträvande som många svenskar är. Välkomna!

fredag, september 22, 2006

Gula glasögon åt folket

Septembervädret är historiskt bra i år. Rena sommarvärmen på dagarna. Men mornarna är mycket dimmiga, så även nu på morgonen. Det är grått och man blir liksom lite trött. Men- tada! Jag hittade ett par glasögon som Karlstads universitet skickat ut. Glasögon med gult glas, med dem på så ter sig det ljusare. Vipps så blev jag piggare och morgonsysslorna gick betydligt snabbare.

Det är nog så här med allt. Vilka glasögon vi har på oss är avgörande, eller snarare kanske hur vi uppfattar vardagen. Uppfattar man den grå och trist så blir resultatet därefter. Ser man däremot ljuset och glädjen i vardagen så går allt så lätt. Gula KAU glasögon åt folket!

tisdag, september 19, 2006

Det gick vägen!

Nu hände det som jag, och många med mig, arbetat så hårt för. Sverige fick en borgerlig Regering. Detta är precis vad landet var i behov av. Nu ska det bli intressant att se vilken person som får vilken ministerpost, klart är dock att vi kan gratulera Fredrik Reinfeldt till statsministerposten. Jag sitter för närvarande och håller koll på personvalskryssen till riksdagen. Långt från alla valkretsar är räknade, men centerriksdagsmannen från Värmland kommer att heta Erik A Eriksson, det vågar jag redan påstå. Därför vill jag gratulera Erik till platsen, Värmland kunde inte ha fått någon bättre. För min egen del ligger jag på samma plats i antal kryss räknade som jag stod i ordning på listan dvs nummer fyra. I morgon kommer det slutliga resultatet.

söndag, september 17, 2006

Kan bli en historisk dag

I dag, 17 september 2006, kan bli en historisk dag. I dag kan bli den dag då vi pensionerade statsminister Göran Persson och hela den socialdemokratiska Regeringen. Det kan bli den dag då en enad borgerig Allians fick chansen att styra skutan Svea. Detta kan förhoppningsvis bli den dagen som man berättar om för sina barnbarn och säger: det var då det vände förstår ni, Sverige började att föra en politik för den enskilde människan, en politik som ledde till fler arbeten och bättre statsfinanser. Den dag då den politiska grunden lades, vilket ledde till att svenska företag åter tog marknadsandelar på den globala marknaden. Dagen då vi slutade titta snett och straffa den som blev framgångsrik och tjänade pengar. Den 17 september blir förhoppningsvis dagen då vi grundade " The Swedish dream".

lördag, september 16, 2006

I môra gäller det

I dag har jag varit i Sunne och stått i valstugan några timmar, några intressanta samtal blev det dock lite kallt väder i dag.
Dagens opinionsmätningar visar all övervikt för Alliansen. Hoppas att det håller sig även i môra.

onsdag, september 13, 2006

Tredje största partiet!

I dag visar de senaste SIFO-siffrorna att centerpartiet är Sveriges tredje största parti! Har precis tittat på tv utfrågningen av Allians ledarna, de skötte sig bra enligt min mening. Maud tog hem debatten om de hushållsnära tjänsterna, Göran går från klarhet till klarhet och Fredrik gav ett bra statsmanna intryck. Jag hoppas att Lars Lejonborg också ges utrymme att prata mer politik och inte tvingas att hela tiden prata spion skandal.

tisdag, september 12, 2006

Fem dagar kvar

Nu är det fem dagar kvar innan valet. Blir det en ny regering som får förtroendet, eller får vi dras med samma gammla trötta sosseregering? Ja det spörs, som vi säger i Värmland. I dag har jag varit på naturbruksgymnasit Södra Viken och debatterat. Det kändes som att det gick vägen, men men det återstår som sagt att se.

fredag, september 08, 2006

Slutspurten

Som ni kanske märkt har bloggen den senaste tiden blivit mer och mer likt en valhandbok. Jag hoppas att några finner nöje i att följa mig under valrörelsen, för er andra kan jag lova att det kommer bli mer av politiskt tyckande efter valet. De senaste dagarna har det varit allt från torgmöten till debatter, är precis hemkommen från en aula debatt på Solbergagymnasiet i Arvika. I morgon bär det av till Filipstad på torgdebatt. Till er center och Allianssympitisörer vill jag bara säga: nu lägger vi i en än högre växel och tar i lite till, ända in i kaklet ska det valarbetas

tisdag, september 05, 2006Så här såg det ut i går när jag Erik A Eriksson besökte mpt i Ekshärad. I dag har jag varit i Säffle på Brogårdsgymnasiet. Full fart, så att säga. Dessutom börjar det dra ihop sig till en tenta i extern redovisning. Är det någon som vet vart man ansöker om fler timmar på dygnet?

måndag, september 04, 2006

Företagsbesök

I dag har jag och Erik A Eriksson, förstanamnet på riksdagslistan här i Värmland, varit på två företagsbesök i min hem kommun, Hagfors. Intressanta besök. Ett av företagen var ett relativt nystartat medans det andra hade några år på nacken. Kvällen avslutades med ett allmänt möte i Ekshärad, vilket i och för sig inte var det mest välbesökta, där folk hade möjlighet att komma och ställa frågor till mig och Erik. Trots det låga deltagandet var det mycket trevligt. I morgon bär det av till Säffle med skolbesök och påhälsning hos kommunalrådet.

söndag, september 03, 2006

Vart är solen?

Regnet står som spön i backen, och jagsom hade tänkt mig ut för att röja älgpass. Nå det är bara att dricka ett par koppar kaffe och se hur vädret ter sig. Kanske det blir att läsa extern redovisning i stället för att röjaälgpass, hoppas hoppas på sol.

lördag, september 02, 2006

Lillerudsdagarna

I dag har jag varit på Lillerudsdagarna, det är en sorts marknad med diverse utställare i landsbygdsanda. Centerpartiet fanns givetvis representerat och stod i en monter för att prata med väljare. Det är just sådana här tillfällen, när man möter väljare öga mot öga, som är de allra trevligaste. I dag är det särskilt ett samtal jag kommer att minnas. Det var en småföretagare som jag talade med. Personen i fråga drev en handelsträdgård. För alla som har någon så när kunskap om odling i Sverige vet att det är en säsongsbetonad verksamhet. Företagaren sa att han hade stort behov av att anställa personal under den tid av året då det rådde högtryck i arbetet, men förklarade att han inte hade möjligheter att ha personal anställd under vintern, då det knappt fanns arbete till honom själv. Han berättade vidare att i och med att sosseregeringen vill förbjuda säsongsanställningar, valde han nu att inte anställa personal. Man kan undra vem det gynnar att förbjuda säsongsanställningarna, knappast den arbetslöse, knappast staten och knappast företaget. Alla arbetstillfällen är värdefulla och inget borde förbjudas. Hoppas att väljarna inser detta och genom sitt val den 17:e förbjuder socialdemokraterna att fortsätta regera landet. Då kommer åter säsongsarbeten att bli tillåtna!

fredag, september 01, 2006

Fullt ös!

Jag sitter nu på centerexpen i Karlstad just hemkommen från två debatter i Kristinehamn. Nu går all ledig tid åt till valkampanjande, det är väldigt skoj!