onsdag, augusti 30, 2006

Valkampanjande

Nu är det högtryck i valrörelsen. I går var jag i Årjäng på info/mingel. Elin Ek, känd som Grynet, var konferencier. Kul, men det blev sent innan jag var hemma i natt. I dag har jag och en massa andra CUF:are varit på torget i Karlstad och kampanjat samt ätit tårta för att fira tvåårsdagen av Allians för Sverige.

tisdag, augusti 29, 2006

Persson siar

I går var det dags för statsminister Göran Persson att bättra sossarnas anseende i jobbdebatten. Det känns så traditionellt Persson aktigt att gå ut och sia om framtiden. Nu berättade han att 80 procent av alla svenskar i åldern mellan 20 och 64 år kommer att ha arbete i höst. Att konjunkturinstitutet är kritiska till att så kommer ske avfärdar Persson med: vi har antagligen bättre och senare siffror än dem, samt att det brukar bli bättre än man tror. Fritt citerat. Undrar hur Persson kommer fram till sina slutsatser. Jag har en hypotes: Göran tar på sig doktorshatten och tar med sin kompis Nuder in i ett rum på Rosenbad, där de sedan kastar tärning. Det är bara att kasta tills tärningen visar rätt.

måndag, augusti 28, 2006

Enig- enigare

Efter att folkpartiet nu svängt i frågan om kommunalt vårdnadsbidrag, är samsynen och enigheten i Alliansen påtagande. I fråga efter fråga har de borgerliga visat på sin förmåga att komma fram till gemensamma ståndpunkter. Mot denna enighet står en totalt oenig vänsterkartell. Det enda de är överens om är att man ska fortsätta på den inslagna vägen. Vart den leder verkar de inte bry sig ett smack om. Alla ska med- även i fritt fall.

torsdag, augusti 24, 2006

Sjukhusvistelse

Jag har varit på sjukhus och oppererat mig, därav den låga aktiviteten. Pilolidalcysta har jag oppererat bort, det gick som smort, så nu är jag laddat till tusen inför valrörelsen.

söndag, augusti 20, 2006

Valfläskande i Sunnemo

I går kan man säga att jag hade personvals kickoff. På förmiddagen hade centerdistriktet valupptakt på storatorget i Karlstad. Vi i ”topp fyra” blev utfrågade om vad vi tyckte om olika saker, samt så fick vi möjlighet att pressentera oss. På eftermiddagen var det dags för ”valfläsk” hemma i Sunnemo parken. Vi debattboxades, jag vann mina två ronder. Sen var det dags för femkamp mellan de olika partierna, vi i centern klarade oss bra. Bonnrock från östra Ämtervik var jättebra. De spelade mellan de politiska debatterna och efter klockan åtta var det bara att dansa till dem. Jag tyckte dagen var jättebra och jättekul. Ett stort tack till Sunnemo centerparti avdelning samt till socialdemokraternas lokalavdelning som tillsammans var värdar för valfläsk dagen.

torsdag, augusti 17, 2006

Back in Värmland

Sent i gårkväll kom jag åter hem till det sköna Värmland. Nu har jag fullgjort mina två månader som politisk redaktör på Norrtelje Tidning. Det har varit ett fantastiskt och roligt jobb.
I kväll har jag varit en god idéellt arbetande politiker. Städat dansbanan i Sunnemo parken, skurat lite på väggarna och allmänt känt mig som en SLU-are byggande på sin bygdegård. Anledning är att vi(dvs centerpartiet), tillsammans med sossarna, till lördagen kommer att anordna "valfläsk" i parken. Debattboxning och politiska jippon, bonnrock från östra Ämtervik kommer och spelar. Dans och politik, kan det bli bättre? Har ni vägarna förbi Sunnemo är ni varmt välkomna. PS inträdet är fritt.

onsdag, augusti 16, 2006

Sunemodräkten på pride äventyr

Min folkdräkt har för ett par helger sedan varit i kungligahuvudstaden på äventyr. Min vän Marie bar den med stolthet. Kort finnes på Maries blogg, datum för publicering är den fjärde augusti, visst är det bedårande?

måndag, augusti 14, 2006

Alla ska med- Även Ohly

Lyssnade i dag på Eko-utfrågningen av vänsterpartiets partiledare, Lars Ohly. Mannen går från klarhet till klarhet. Det råder längre inget som helst tvivel om att han är den partiledare med absolut minst verklighetsförankring. Det är en bedrift att klå Wetterstrand och Eriksson men Ohly är outstanding. Ohly är definitivt svensk mästare i att producera korkade förslag!

Förbjud friskolor, förbjud privata vårdgivare, förbjud läxor och grädden på moset: återpolitisera riksbanken. Hur i hela friden ska socialdemokraterna och Göran Persson kunna samsas med denna man i en vänsterkartells regering? Men det är klart, alla ska med, även Lars Ohly, så är det bara!

onsdag, augusti 09, 2006

By By Bylund

Den borgerliga Alliansen har gått till offensiv attack mot Ams-chefen, Bo Bylund. Kritiken som framförs är att Bylund går regeringen Perssons ärenden. Kritiken är befogad då Ams snarast kan liknas vid en hejarklack till socialdemokraterna och Göran Persson, det går ju så himla bra för Sverige. Undrar om de 200 000 arbetslösa ungdomar tycker det också. Undrar om det första de tänker när de vaknar, fattiga som kyrkråttor pga arbetslösheten, hej å hå vad bra det går för Sverige? Nej i socialdemokratins klasslösa samhälle är det att bra mycket skillnad på folk och folk.

torsdag, augusti 03, 2006

Kärnkraftsbryderier

Det har varit mycket tummult runt våra kärnkraftverk de senaste dagarna. Den ena reaktorn efter den andra har fått stoppa pga eventuella fel i säkerhetssystemen. Visst skulle vi som länge påtalat kärnkraftens brister kunna använda detta som argument mot kärnkraften. Jag tycker dock att det faktum att man vidtagit försiktighetsprincipen visar på att säkerhetsarbetet fungerar relativt väl.
Jag har i fredagens NT en ledare i ämnet, läs den gärna här.