torsdag, juli 27, 2006

Mitt livs första afterwork

Nu är det bara en dryg timme kvar!! Jag ska för första gången i mitt 23 åriga liv gå på afterwork. Det kanske inte blir så häftigt, vi är cirka tio stycken, nio journalister plus lilla jag som ska iväg..Nu har iof jag ett telefonmöte senare ikväll, så det blir la bara sodavatten. Men ändå, häftigt värre!

Undrar varför jag aldrig varit med om detta fenomen tidigare..Ja när man var i skogen och högg, då var man så trött att man knappt orkade gå till bilen på kvällen. Eller ja någon gång när man låg nere i Gudrunstormen och arbetade, då hände det att jag och jobbarkompisarna badade bastu efter jobbet. När man satt i en maskin eller traktor och jobbade ja då fick man vara glad om man fick matlådan med sig hem, byns korvkiosk hade i regel stängt sedan länge.

Men nu, sittande på en tidningsredaktion ter sig livet annorlunda. Nu är man lika pigg i kroppen efter jobbet som före. Nu kan man vandra och strosa bäst man vill. Bäst att jag springer iväg och njuter av kontorslivet så länge det varar :-)

söndag, juli 23, 2006

Lugn och skön helg

Denna helg har vatit lugn och skön. På fredagen var jag och Hanna på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och såg en "Stefan och Krister" fars. På lördagen var jag och föreläste på en sommarkurs som CUF i Halland annordnade. Kursen var välbesökt, det är roligt att se att rörelsen lever även under högsommaren.

I fredags hade DN ett uppslag om Svenska spels intressen i att etablera sig utanför Sveriges gränser. Det är baltikum som hägrar. Det luktar dubbelmoral lång väg...Samma dag, fredag, hade jag en ledare i Norrteljetidning om just spelmonopolets vara eller icke vara.
Läs den gärna här

fredag, juli 21, 2006

Mot bästkusten!

Nu sitter jag hemma hos min syster i solna. Om ett par timmar ska jag bege mig med tåget mot västkusten och Falkenberg. I kväll ska det bli Stefan och Krister på vallarnas friluftsteater. I morgon sol och bad, sedan föreläsning på en CUF kurs som Hallands distriktet anordnar. Så att som Gert Fylking brukar säga: full fart mot helgen!

tisdag, juli 18, 2006

Vind i seglen

De senaste opinionsmätningarna har visat att Alliansen återtagit ledningen. Det är för tidigt att ropa hej ännu, men det tyder på att Alliansen vann matchen om Almedalen. Nu lär det inte dröja innan Persson drar fram något ess ur rockärmen, kosta vad det kosta vill, reformer och löften till allt och alla! Men för all del jag kan ha fel..
Men har jag inte fel blir det nog svårt för vänsterkartellen att nå mål utan vind i seglen för: vem kan segla förutan vind, vem kan ro utan åror.....

tisdag, juli 11, 2006

Livet i en lägenhet

Jag har nu i två veckors tid provat på hur det är att bo i en lägenhet. Jag kan summera det så här:

*Utrymmes mässigt verkar det inte vara några större skillnader. En kvadratmeter i en lägenhet verkar vara lika stor som en kvadratmeter i ett hus..

*När det slutar komma varmvatten i kranen behöver man inte tänka: Järnspikar pannan har gått sönder, eller kan det vara cirkulationspumpen? Måste måste måste fixas innan jag åker till jobbet. Nej man går bara ut genom ytterdörren och kollar på anslagstavlan: Aha Bravida är här och fixar med värmekullverten- vattnet tillbaka kl 13:00.

*När man hör en gräsklippare på morgonen funderar men inte över vem som är och tjuvklipper din gräsmatta, nej man konstaterar lugnt: Fastighetsvärden sköter sig..

* Till morgon kaffet är det alltid härligt att läsa tidningen. I lägenheten går man till ytterdörren munderad som man själv behagar och plocker upp tidningen, går sedan tre meter till köksbordet och sätter sig. Hemma får man klä sig efter årstiden och gå trehundrameter till brevlådan. Om det inte kommit en halvmeter snö vill säga, då får man ta traktorn först och ploga sig en väg.

Detta var mina första reflektioner om det tillfälliga lägenhetsboendet.

torsdag, juli 06, 2006

Ohly impar ej

Har just lyssnat på vänsterpartiets partiordförande Lars Ohlys tal i Almedalen. Det var mest gammal skåp mat. Fredagens ledare i Norrtelje Tidning handlar om just Lars Ohly. Läs den gärna här.

söndag, juli 02, 2006

Kalas

I går var jag på min syster Marias 40 års kalas. God mat, trevligt sällskap samt en underbart vacker sommarkväll. Kan det bli bättre?